Andreas Axelsson har ordet!

Dela inlägget

Andreas Axelsson har ordet!

Dela inlägget

– Det roligaste med mitt arbete är att få se i verkligheten hur det jag ritar dagligen byggs i fabriken precis utanför kontorsdörren. Att sedan få åka på platsbesök för att se takelementen monterade är riktigt roligt. Det är alltid ett spännande moment då jag tar hänsyn till en rad andra projektörers installationer och byggnadens stomme, vilket ställer höga krav på mitt arbete samt snickarnas noggrannhet i produktion.

Vad gjorde du innan du kom till oss?

– Innan jag började på Svenska Takelement arbetade jag på Kadesjös Ingenjörsbyrå som konstruktör. Där jobbade jag mestadels med att projektera bostäder och betongprefab men det blev även en del allmän k-ritning. Min utbildning har jag från Mälardalens Universitet.


Beskriv dig själv med tre ord.

– Fokuserad, sportkille och min sambo kallar mig för nördig så det ligger kanske någonting i det.


Vad innebär rollen som konstruktör och leveransansvarig på Svenska Takelement?

– Som konstruktör levererar jag ritningar i de projekt jag ansvarar för. Det innebär montageritningar för byggarbetsplatsen, tillverkningsritningar för produktionen och mängda allt material som ska köpas in för projektet.

Jag ansvarar även för leveranserna av takelementen från fabrik till byggarbetsplats. Det innebär att pussla ihop alla block så att de kan fraktas på ett säkert sätt på lastbilar till stora delar av Sverige. Jag sköter kontakten mellan fabrik och byggarbetsplats samt vägleder platschefer och arbetsledare med montageanvisningar. I skrivande stund arbetar jag med att uppdatera våra montageanvisningar för att fler ska förstå hur snabbt och smidigt ett montage av våra takelement kan vara för just deras projekt.

Vad är det roligaste i ditt arbete?

– Det roligaste med mitt arbete är att få se i verkligheten hur det jag ritar dagligen byggs i fabriken precis utanför kontorsdörren. Att sedan få åka på platsbesök för att se takelementen monterade är riktigt roligt. Det är alltid ett spännande moment då jag tar hänsyn till en rad andra projektörers installationer och byggnadens stomme, vilket ställer höga krav på mitt arbete samt snickarnas noggrannhet i produktion.


Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?

– Då vi levererar skräddarsydda lösningar för varje enskilt projekt blir den största utmaningen för oss på konstruktionsavdelningen att anpassa nock, takfot, gavel, håltagningar och infästningar på ett optimalt vis. Lösningarna ska fungera för både beställarens krav och för medarbetarna i produktionen samt försöka hålla sig till våra standardiserade lösningar så långt det går. 


Hur skulle du beskriva företagskulturen på Svenska Takelement?

– Svenska Takelement har en väldigt familjär företagskultur där det är högt i tak. Alla medarbetare kan vara med och påverka genom att komma med idéer på förbättringar vilket jag uppskattar. Det märks att ledningen är väldigt måna om att alla ska trivas och att vi alla arbetar för att utveckla våra takelement.


Hur ser du på framtiden, för dig och för Svenska Takelement?

– Företaget är relativt nystartat och växer så det knakar. Jag ser mycket positivt på framtiden för både mig och för Svenska Takelement. Jag får vara med och ta ansvar för utvecklingen av konstruktionsavdelningen i nära samarbete med de andra konstruktörerna för att ständigt leverera förbättrade ritningar och lösningar vilket jag ser som mycket positivt. Nya spännande projekt rullar in hela tiden och det märks att fler och fler väljer att få ett tätt tak snabbt med just våra takelement.


Avslutningsvis, berätta något om dig själv!

Jag och min sambo har nyligen köpt ett hus så vi är i full gång med att renovera. Det underlättar mycket att ha kunskaper om byggnader då mitt största orosmoment med huset just nu är att ta ned en bärande vägg. Bland det bästa jag vet är att åka skidor och därför är jag så glad att vi är ett gäng från jobbet som ska åka till Sälen nästa vecka!

VD :n har ordet!

För det första är jag väldigt glad över att Andreas jobbar hos oss. Han är ordningsam och tar fullt ansvar för sina arbetsuppgifter. Han har idéer på förbättringar och genomför även dessa i praktiken. Tar tag i de olika projekten och följer upp ansvarsfullt in i det sista.

Det var ett riktigt lyft att låta Andreas bli leveransansvarig. Sen han tog över den biten har vi fått ett bättre flöde på leveranserna, bättre ordning på montagematerialet och en tydligare uppritad leveransordning. Hans öga för planerande och noggrannhet har bland annat lätt till att vi lyckats få plats med fler takelement per bil.

Dessutom är han en mycket trevlig person. Absolut en teamspelare och det är roligt att han verkar gilla vår affärsidé. Min fru är mycket förtjust i Andreas och då vet jag att betyget är högt!

Andra inlägg