Jobba hos oss

Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu.

Är du vår nästa Byggkonstruktör?

Svenska Takelement fortsätter att växa och söker nu ytterligare en person till deras konstruktionsteam. Så om du är en erfaren byggkonstruktör och vill vara med och driva projekt i alla dess faser. En initiativtagande person som med din kompetens vill bidra till företagets fortsatta utveckling, ja då kan du vara den Svenska Takelement söker!

Svenska Takelement är ett expansivt företag på en spännande resa och söker nu efter en byggnadskonstruktör till deras team på sex konstruktörer med placering i Västerås. Som konstruktör hos Svenska Takelement är du delaktiga i hela projektfasen och ansvarar för projektering och konstruktion. Tillsammans med teamet och konstruktionschef sätter ni arbetssättet som skapar förutsättningar för en effektiv tillverkning och leverans. Det är ett familjeägt företag med positiv framtidsutsikt som strävar efter att alla medarbetare ska känna sig delaktiga med goda möjligheter att bidra och påverka. Företagets framgång ligger i deras mjuka grundvärderingar där respekt, samarbete och högt i tak är värderingar som de håller hårt vid.

Rollen

Som byggnadskonstruktör är ditt främsta uppdrag att leda olika konstruktionsprojekt från start till slut. Tillsammans med säljavdelning kommer du i kontakt med kunderna redan i försäljningsskedet genom att diskutera potentiella lösningar som kan erbjudas. Vid en senare affär får du på egen hand leda kundkontakten längs resans gång och gå igenom projektet med produktionen som ska bygga elementen. Du har hela tiden ett nära samarbete med snickarna i fabriken då alla avdelningar arbetar i samma byggnad. Ett medvetet val som Svenska Takelement gjort eftersom de starkt tror på att teori och praktik fungerar bäst tillsammans. Som byggkonstruktör har du därmed en direkt kontakt med produktionen där eventuella frågetecken kan redas ut direkt på plats. Efter leverans gör du en uppföljning med kunden så att produkterna motsvarade deras förväntningar. Till din hjälp har du en konstruktionschef som leder och fördelar arbetet samt ett nära team av konstruktörer som kontinuerligt hjälps åt med problemlösning och utvecklingsidéer.

Vi söker dig som:

 • har en högskole- eller civilingenjörsutbildning med inriktning byggteknik eller liknande
 • har erfarenhet av att jobba i Tekla
 • har erfarenhet eller utbildning av Bas U/P
 • trivs med att ta ansvar, arbeta lösningsorienterat och vill driva projekt framåt
 • obehindrat kommunicerar på svenska i både tal och skrift då kundkontakt utgör en stor del av arbetet

Kort om oss

Svenska Takelement är ett familjeägt företag som konstruerar, producerar och levererar förstklassiga och konkurrenskraftiga takelement till alla typer av byggnation, där isolerat yttertak efterfrågas. Vi har utvecklat ett unikt takelement som är ett resultat av flera års erfarenhet av arbete med prefabricering i trä. Vi tror på svensk arbetskraft och på att ta industrialiseringen tillbaka till Sverige. Inte minst efter pandemins intågande vill vi visa våra kunder att vi inte bara kan konkurrera, utan att vi faktiskt är ett bättre alternativ både vad gäller kvaliteten på våra produkter, ett hållbart byggande och för ett ekonomiskt gynnsamt projekt.

Svenska Takelement är ett växande företag som ständigt utvecklas tillsammans med kunder och medarbetare. Vi har funnits sedan 2019 och har gjort en enorm resa i både tillväxt och utveckling. Vi arbetar för ökad mångfald och en jämn könsfördelning och ser gärna en spridning i ålder och etnisk/kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Omfattning:  Heltid
Anställningsform:  Tillsvidare
Lön:  Individuell lönesättning

Låter detta intressant för dig? Ansökan redan idag!

Om jobbet 

Svenska Takelement är ett familjeägt företag och en prefableverantör av förstklassiga och konkurrenskraftiga takelement. Vi levererar takelement till alla typer av byggnation såsom skolor, bostadsrätter, idrottshallar och andra stora byggnader där isolerat yttertak efterfrågas. Vi har utvecklat ett unikt takelement som är ett resultat av flera års erfarenhet av arbete med träprefab.

Prefabricering är vägen att gå då våra kunder önskar tätt hus snabbt. Hos oss arbetar du med engagerade, målinriktade och skickliga kollegor. För att trivas hos oss gillar du familjär kultur där vi respekterar och behandlar varandra lika.

Dina arbetsuppgifter:

Som snickare på Svenska Takelement jobbar du på ett av våra 12 produktionsbord tillsammans med en kollega där ni tillsammans ansvarar för byggnation av takelementet från början till slut. Du är noggrann samt målinriktad. Under byggnationen så genomför ni egenkontroller då det är extra viktigt med precision när man jobbar med träprefab.

Till din hjälp har du konstruktörer som ritar upp det ni ska producera, en sågavdelning som sågar upp materialet samt en lagbas och produktionschef som är huvudansvariga för projekten.

Om dig:

Vi söker dig som har erfarenhet inom yrket. Rollen som snickare kräver att du kan ritningsläsning, är noggrann och kvalitetsmedveten. Viktigt också att du är en lagspelare men kan även arbeta självständigt.

Meriterande är truck- och traverskort.

Omfattning:  Heltid
Anställningsform:  Tillsvidare
Lön:  Fast lön enligt kollektivavtal
Arbetstider:  Dagpass: 07:00 – 16:00 (2 x 30 min rast) 

Låter detta intressant för dig? Ansökan redan idag!

Om rollen 

Som säljare på Svenska Takelement ansvarar du för att skapa långvariga kundrelationer med såväl nya som befintliga kunder på svenska marknaden.

I din roll ingår det att jobba med kundbearbetning genom att leta leads i våra befintliga säljsystem, hålla dig a jour på sociala medier och branschspecifika forum, boka kundmöten (Teams samt fysiska möten), nätverka i form av mässor, events och andra viktiga branschträffar. Du driver hela affärsprocessen från första kontakt till skrivet avtal samt kunduppföljning.

Du arbetar i ett säljteam med andra säljare, konstruktörer och försäljningschef. Konstruktörerna ansvarar för den tekniska kunskapen och är behjälpliga under hela säljprocessen. Försäljningschefen sätter budgetmålen som sedan fördelas mellan säljarna. Du rapporterar veckovis till försäljningschefen för att säkerställa att produktionsdagarna fylls upp i god tid.

Vi söker:

Vi söker dig som brinner för försäljning och kundbearbetning. Du är orädd och självgående samt trygg med att driva hela säljprocessen i mål. I kundrelationerna är det viktigt att du är både inlyssnande och förstår kundens specifika behov.

Grundkrav:

 • Minst tre års erfarenhet av B2B-försäljning
 • Mycket god kunskap i svenska och god kunskap i engelska
 • B-körkort och egen bil
 • Van att arbeta i Officepaketet (främst Excel), säljsystem (vi arbetar i Upsales
  och Byggfakta SMART)
 • Du har en fallenhet för att lära dig nya system, (säljarna hos oss arbetar i
  Bluebeam för att mäta projekten).

Meriterande: 

 • Kunskap och erfarenhet från byggbranschen
 • Teknisk högskoleingenjörsutbildning

Vi erbjuder:

Som säljare på Svenska Takelement kommer du bli del av ett härligt gäng som tycker det är inspirerande att vara en del av ett nystartat företag på frammarsch. Du blir snabbt en viktig spelare för företaget där du är med och påverkar företagets utveckling genom de olika projekt du säljer in. Förutom säljavdelningen har du nära samarbete med övriga avdelningar ledning, ekonomi, konstruktion och produktion.

 • Marknadsmässig lön med provision utan tak
 • Friskvårdsbidrag
 • Flexibla arbetstider
 • Företagsevents under året

 

Omfattning:  Heltid
Anställningsform: Tillsvidare med 6 mån provanställning
Lön: Grundlön plus provisionslön
Arbetstider: Måndag – Fredag, dagtid

Låter detta intressant för dig? Ansökan redan idag!

Hittar du inte det du söker?

Du kan alltid skicka in en spontan ansökan!