Om oss

Ett familjeföretag

Det familjeägda företaget Svenska Takelement är en prefableverantör av förstklassiga och konkurrenskraftiga takelement. Vi levererar takelement till alla typer av byggnation, där isolerat yttertak efterfrågas. Vi har utvecklat ett unikt takelement som är ett resultat av flera års erfarenhet av arbete med träprefab.

Lång erfarenhet

Byggnadsingenjör Göran Petersén har jobbat inom byggbranschen som konstruktör och arbetschef sedan början av 1980-talet. 1996 startade Göran sitt egna bolag som sålde, konstruerade, tillverkade och levererade träprefab med takelement som huvudprodukt.

Takelement har levererats till skolbyggnader, sporthallar, industribyggnader, bostäder, kontorsbyggnader, hotellbyggnader, flygplatsbyggnader, sjukhusbyggnader samt byggnader för äldreboende.

Det har blivit många spännande projekt under årens lopp. 2018 utvecklade Göran konstruktionen av takelementet till det vi erbjuder marknaden idag, ett element med goda konstruktionsvärden, brandklass och U-värde.

Nytt koncept

Resultatet blev så bra att familjen valde att placera hela konceptet i ett nytt bolag. Svenska Takelement är början på något nytt och vi har för avsikt att fortsätta verka för kundens bästa. När en kund väljer Svenska Takelement väljer de också hög kvalitet, förkortad byggtid och kostnadseffektivitet!

Svensk arbetskraft

Vi tror på svensk arbetskraft och på att ta industrialiseringen tillbaka till Sverige. Inte minst efter pandemins intågande vill vi visa våra kunder att vi inte bara kan konkurrera, utan att vi faktiskt är ett bättre alternativ både vad gäller kvalitén på våra produkter, ett hållbart byggande och för ett ekonomiskt gynnsamt projekt.

Hör med oss

Oss kontaktar du gärna i ett så tidigt skede som möjligt i din nybyggnation. Detta för att vi ska kunna presentera den absolut bästa lösningen för just dig.