Ekonomichef – Matilda Wener Petersén

Dela inlägget

Ekonomichef – Matilda Wener Petersén

Dela inlägget

“ Jag gillar siffror! Det absolut roligaste är förstås att följa resultatet på varje affär, för att sedan kunna utvärdera, analysera samt utveckla inför nästa affär. ”

“Jag gillar siffror! Det absolut roligaste är förstås att följa resultatet på varje affär, för att sedan kunna utvärdera, analysera samt utveckla inför nästa affär. ”

 

Vad innebär rollen som ekonomichef på Svenska Takelement?

– Svenska Takelement är ett relativt nystartat, helägt, familjeföretag. Min största uppgift är att bevaka kassaflödet i ingående affärer. Att se till att våra beställare uppfyller de avtalade förpliktelserna, likväl som att vårt företag uppfyller våra avtalade förpliktelser. Innan en affär görs upp har jag som standard att genomföra en ekonomikontroll på våra blivande kunder. Uppföljningen av projekten sker genom återkommande projektmöten i ledningsgruppen, där jag ingår.

Vad är det roligaste i ditt arbete?

– Jag gillar siffror! Det absolut roligaste är förstås att följa resultatet på varje affär, för att sedan kunna utvärdera, analysera samt utveckla inför nästa affär.

Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?

– Det svåraste för varje litet nystartat företag, är att skapa en god likviditet. I vårt fall är jag väldigt trygg med vår budget och är mycket noggrann med att vi som företag håller denna. Då känner vi att vi har kontroll.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på Svenska Takelement?

– På Svenska Takelement värdesätter vi förtroende, respekt och glädje. Vi låter varandra växa i våra olika ansvarsområden, då vi alla har olika kompetenser. Det gör oss mycket starka tillsammans.

Hur ser du på framtiden, för dig och Svenska Takelement?

– Jag ser att framtiden för oss som företag är mycket ljus. Jag tror att byggande med träprefab och framförallt byggande med takelement ligger helt rätt i tiden, då miljötänk idag är mycket viktigt. Jag ser fram emot att följa Svenska Takelements resa under en lång tid framöver. Vi vill göra skillnad!

VD:s kommentar!

"Matildas långa erfarenhet och kompetens inom ekonomi och redovisning gör att jag känner mig mycket trygg. Hon har järnkoll på företagets ekonomi. Matilda är en rak och ärlig person med ett gott hjärta. Hon är ingen ja-sägare, vilket är otroligt värdefullt för mig som VD, när det kommer till våra diskussioner i ledningsgruppen. Jag hoppas att hon vill stanna hos oss under en lång tid framöver!"

Fakta om Svenska Takelement:

Vill du komma i kontakt med oss på Svenska Takelement – klicka nedan:

Andra inlägg