Konstruktionschef på Svenska Takelement – Mathias har ordet!   

Dela inlägget

Konstruktionschef på Svenska Takelement – Mathias har ordet!   

Dela inlägget

“ – Jag hoppas och tror att vi tillsammans kan bygga upp ett riktigt bra företag som levererar takelement i världsklass. Känslan är att resan bara har börjat och marknaden visar ett stort intresse. På några års sikt hoppas jag att vi har byggt en egen fabrik och att vi är 7-10 konstruktörer och över 50 snickare!”

“ – Jag hoppas och tror att vi tillsammans kan bygga upp ett riktigt bra företag som levererar takelement i världsklass. Känslan är att resan bara har börjat och marknaden visar ett stort intresse. På några års sikt hoppas jag att vi har byggt en egen fabrik och att vi är 7-10 konstruktörer och över 50 snickare!”

Mathias Dahlvik, Konstruktionschef, Svenska Takelement

 

Vad gjorde du innan du kom till oss?

– De senaste 7 åren har jag jobbat som konstruktör på Kadesjös med fokus på prefab och beräkningar. Dessförinnan bodde jag i Stockholm i 5 år då jag pluggade civilingenjör inom samhällsbyggnad på KTH och ekonomi på Handelshögskolan. Efter avslutade studier flyttade jag tillbaka hem till Västerås. Det senaste året har jag jobbat med STE och när de frågade om jag ville vara med och starta upp konstruktionsavdelning här lät det för spännande för att tacka nej till!

Diskussioner kring placering av skrivbord för att belysning ska hamna rätt i kontoret som vi håller på att bygga till våra konstruktörer.

Beskriv dig själv med tre ord.

– Positiv, lösningsorienterad och noggrann.

Vad innebär rollen som Konstruktionschef på Svenska Takelement?

– Jag leder och ansvarar för projekteringen av våra takelement. Tillsammans med konstruktörerna hittar vi anpassningar som passar kundens behov. Driver även på produktutvecklingen av takelementen där största fokus just nu är förbättrat brandmotstånd men är även med och utvecklar verksamheten genom bättre samarbete konstruktion-produktion så att vi kan erbjuda en ännu effektivare och bättre produkt.

Vad är det roligaste i ditt arbete?

– Det är utvecklingen. Nya projekt innebär nya utmaningar som leder till nya, förbättrade och mer effektiva lösningar. Hittills har jag varit inblandad i drygt 20 olika projekt med STE och trots att alla projekt handlar om tak så är det ingen detalj som varit exakt likadan som en annan – det finns alltid någon liten anpassning till aktuellt projekt!

Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?

– Största utmaningen är att ta sig an komplexa tak och förenkla de till elementritningar som blir effektiva att bygga, samtidigt som funktion och passform är prioritet ett.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på Svenska Takelement?

– Det är ett hungrigt och mixat gäng som jobbar här. Nu har jag bara varit på plats i 3 veckor men det märks redan att de som är här är taggade på uppgiften att vara med tidigt på STE’s resa. Det är många som har idéer om förbättringar och vill framåt vilket känns inspirerande.

Hur ser du på framtiden, för dig och för Svenska Takelement?

– Jag hoppas och tror att vi tillsammans kan bygga upp ett riktigt bra företag som levererar takelement i världsklass. Känslan är att resan bara har börjat och marknaden visar ett stort intresse. På några års sikt hoppas jag att vi har byggt en egen fabrik och att vi är 7-10 konstruktörer och över 50 snickare!

Avslutningsvis, berätta något om dig själv!

– Jag skulle ha gift mig 2 gånger men vi har skjutit upp det pga. pandemin. Vi har en snart 3 årig dotter och får vårt andra barn i november. När jag inte är med familjen eller pysslar om vårt hus gillar jag att sporta. Spelar mycket golf och innebandy, men allt som är tävling eller lek är kul och jag vill alltid vinna!

VD:n har ordet!

” - Rekryteringen av Mathias var ett riktigt kap! Han hanterar jobben väldigt bra. Går in tekniskt och tittar på lösningarna. Han är oblyg när det gäller kontakter med konstruktörer, arkitekter och beställare. Han är lösningsorienterad och är tydlig med 3D-ritningar för att alla snabbt ska se och förstå det han ser, samtidigt som han är uppmärksam på andras önskningar. Kombinationen blir oslagbar, där kunden får det absolut bästa.”

Fakta om Svenska Takelement:

Vill du komma i kontakt med oss på Svenska Takelement – klicka nedan:

Andra inlägg