Möt konstruktionschefen på STE – Juha Pettersson

Dela inlägget

Möt konstruktionschefen på STE – Juha Pettersson

Dela inlägget

Efter en gedigen rekryteringsprocess har vi nu landat i vår nya konstruktionschef – Varmt välkommen Juha Pettersson till Svenska Takelement!

För att hitta vår nya konstruktionschef tog vi hjälp av Skills Rekrytering som är specialister på rekrytering och dessutom är lokala här i Västerås. Vår kontaktperson var Joon Fröberg och redan efter första mötet förstod vi att vi fått tag i en både erfaren och kompetent person. Kandidaterna fick genomgå flera intervjuer och tester så att vi kunde känna oss säkra i vårt val. Efter en gedigen rekryteringsprocess har vi nu alltså landat i vår nya konstruktionschef- Varmt välkommen Juha Pettersson till Svenska Takelement!

 

Intervju med Juha

Vad gjorde du innan du kom till oss?

– Jag har jobbat de senaste 10 åren på Starka Betongelement i Arboga. Jag har varit konstruktör, projektledare vid en fabriksutbyggnad på 1600m2, samt som produktionstekniker på slutet. Innan tiden på Starka så har jag arbetat med konstruktion och data, som konsult på Structor och Ramböll, och på Abetongs anläggningar i Kvicksund och Hallstahammar.

Beskriv dig själv med tre ord.

– Lugn, glad och snäll.

Vad innebär rollen som konstruktionschef på Svenska Takelement?

– Rollen innebär att jag ska leda vår fantastiska konstruktionsavdelning. Den innebär också ett nära samarbete med vår produktion, säljteam och som en del av ledningsgruppen.

Vad är det roligaste i ditt arbete?

– Det är flera delar. Omväxlande projekt åt våra många kunder tycker jag är stimulerande för kreativiteten. Sen så är det fantastiskt roligt att se kollegor växa och utvecklas i sina roller.

Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?

– Det är de vanliga utmaningarna. Att kunna planera projekteringsgruppens arbete så, att vi ger rätt förutsättningar till de övriga avdelningarna att lyckas. Vara med och bidra till både nöjda kunder samt medarbetare. Att vi på konstruktionsavdelningen är med och utvecklar företaget med enkla kloka lösningar.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på Svenska Takelement?

– Att Svenska Takelement är ett företag som grundats och ägs av en familj, det känner man direkt. Det enorma engagemang som ägarna visar för företaget. Den smittar av sig även på stämningen på vår arbetsplats. Det är en familjär stämning med mycket skratt och glädje.

Hur ser du på framtiden, för dig och för Svenska Takelement?

– Jag tycker att framtiden ser ljus ut för oss på  Svenska Takelement.
Svenska Takelement är ett företag som ligger helt rätt i tiden.
Vi har en värdegrund som gör att vi kommer att lyckas både på kort såväl som på lång sikt.

Avslutningsvis, berätta något om dig själv!

– Jag är född och uppvuxen i Surahammar. Gift med min fru Anna sedan 1994 och vi har 3 barn. Vi är mycket engagerade i Surahammars IF ishockey, hon som kassör och jag som säkerhetsansvarig. Brinner även för handikapprörelsen, i och med att äldsta dottern har Rett syndrom. Försöker även hinna med lite golf, orientering samt att skämma bort vår travhäst med lite morötter ibland.

Andra inlägg