Emausskola med Idrottshall

Dela inlägget

Emausskola med Idrottshall

Dela inlägget

Försäljningschefen Charlotta Tingstedt hittade projektet Emausskola via byggfakta redan i juni 2021. – Det var ett intressant objekt då det ligger här i Västerås och jag såg en möjlighet då våra takelement skulle passa fint in på både skolan och idrottshallen.

Emausskola med Idrottshall

Kund: Byggdialog AB
Projekt: Emausskola
Typ: Skola med idrottshall
Kvm: 1250 + 1850 kvm takelement
Levereras till: Västerås

Försäljningschefen Charlotta Tingstedt hittade projektet Emausskola via byggfakta redan i juni 2021.

– Det var ett intressant objekt då det ligger här i Västerås och jag såg en möjlighet då våra takelement skulle passa fint in på både skolan och idrottshallen. Kadesjös som vi tidigare samarbetat med har ritat projektet. Då jag såg att det var ett svanenprojekt – med höga miljökrav, såg jag möjlighet att även vi kunde bidra. Vi har en fabrik som ligger här i Västerås och vi bygger takelement i trä. Jag blev mycket glad när jag senare under hösten 2021 fick förfrågan.

Emilia Borin fick uppdraget att rita Emausskola av konstruktionschefen. Underlaget kommer från Archus arkitekter, Kadesjös ingenjörsbyrå och Martinsons stomsystem. Emilia berättar att hon tycker att detta är ett fint projekt för våra takelement och att hon är i full gång med att projektera idrottshallen, därefter tar hon sig an skolan. – Det har dessutom varit en smidig kontakt med alla inblandade i projektet och att hitta de bästa lösningarna. På byggdialog har jag kontakt med projektingenjören Emma Gauffin. Hon är trevlig och lätt att prata med.

Projektet har höga ambitioner vad gäller miljömål, det gäller alltifrån att så mycket som möjligt ska byggas i trä (hela stommen inkl. balkar, pelare och bjälklag är i KL-trä i både hall och skola) till att alla våra produkter ska loggas i Byggvarubedömningen. CO2 beräkningar kommer utföras på respektive projekt för att se hur mycket vårt bygge kommer spara in mot konventionella stål/betong-byggen. Vi försöker även minimera transporter så gott vi kan samt arbeta med närproducerade material, och där låg ju ni riktigt bra till med er fabrik bara några kilometer bort. Vi var tidigt inne på att använda prefabricerade takelement då det minimerar fuktrisker i produktionen och ger ett snabbt tätt och varmt hus. Iom att vi bygger helt i trä vill man minimera tiden bjälklag och pelare står exponerade mot väder och vind så lite som möjligt. Kontakten har funkat bra hittills.

Vänliga hälsningar

Emma Gauffin

Andra inlägg