En hyllning till Er ingenjörer!

Dela inlägget

En hyllning till Er ingenjörer!

Dela inlägget

Många är vi som hyllar den oberoende hjälporganisationen “Läkare utan gränser”. Det gör även vi på STE. Vi har en väldig beundran för alla dessa människor, som ger livräddande sjukvård, till dem som behöver det mest, – oavsett vem, oavsett var, oavsett varför.

Genom naturvetenskap, projektkompetens, ingenjörskonst och entreprenörskap har organisationen som syfte att bidra till en bättre värld. I Sverige arrangerar de bland annat seminarier samt verkar för att inspirera fler unga att bli ingenjörer. Deras infrastrukturprojekt runt om i världen handlar bland annat om tillgång till vattenförsörjning, kommunikation och energi.

Ingenjörer utan gränser har till exempel arbetat med ett projekt i avlägsna bergsbyar i Kamerun. Vattnet i dessa byar är väldigt smutsigt och befolkningen har på grund av det dåliga vattnet problem med sjukdomar. I dessa byar utformar Ingenjörer utan gränser ett system för att rena vatten med hjälp av enbart lokala material och solenergi. Engineers without boarders

Att vara Ingenjör innebär att vara en praktisk problemlösare som använder modeller från matematik och vetenskap för att skapa, konstruera, designa, bygga, underhålla och uppfinna. Tack alla ni som har gjort det kloka valet att ta er an detta yrke. Vi är er evigt tacksamma för alla världens fantastiska konstruktioner som ni skapat med hjälp av murverk, gjutjärn, stål, betong och inte allra minst vårt favoritmaterial trä!

Stort tack för all den omöjliga ingenjörskonst som nu inte längre räknas som omöjlig. Vi på STE hoppas att fler väljer detta yrke, så att denna konstart får leva vidare och fortsätta att utvecklas!

Boktips – En läsvärd bok som lyfter många konstverk skapade av ingenjörer alltifrån antikens byggteknik till dagens postmodernism.

Boktips: Ingenjörens konst

Vill ni besöka oss på Svenska Takelement, varmt välkomna till Motorgränd 44 i Västerås.

Andra inlägg