Söker du ett bättre alternativ till takstolar?

Dela inlägget

Söker du ett bättre alternativ till takstolar?

Dela inlägget

Tror du att takstolar gjorda av limträbalkar är det starkaste marknaden har att erbjuda idag? Då har du inte hängt med i utvecklingen. Svenska Takelements VD förklarar…

Tror du att takstolar gjorda av limträbalkar är det starkaste marknaden har att erbjuda idag? Då har du inte hängt med i utvecklingen.

Svenska Takelements VD förklarar mer nedan.

Hur har det byggts tak genom åren?

– Traditionellt sätt har det byggts med takstolar, råspontluckor, underlagspapp, tegelläkt, tegel samt inifrån med isolering, plastfolie, glespanel och gips. Med denna platsbyggda konstruktion skapas en kallvind, där alla kanaldragningar (vatten, värme, ventilation) måste isoleras i efterhand. Detta tar dessutom lång tid och allt löst material är väldigt utsatt för fukt under byggtiden.

 

Vad finns det för alternativ när det kommer till tak på marknaden idag?

– Idag har vi ett bättre alternativ till det traditionella byggsättet, nämligen att bygga i varm industriell inomhusmiljö. Kunden får då skräddarsydda prefabricerade takelement, där samtliga komponenter redan finns monterade vid leverans.

 

Varför är det bästa alternativet Svenska Takelements produkter?

– Svenska Takelement bygger sina takelement med i huvudsak tre komponenter som limmas ihop till en samverkande hybridkonstruktion. Plywood – Kertobalk – Interiör lackad stålplåt är de tre bärande komponenterna. Sedan fullisoleras takelementen så att ett lågt U-värde erhålles. Kunden beställer skräddarsydda produkter som monteras på mycket kort tid. Ett exempel kan vara ett bostadshus på 6 våningar där takelementsytan ligger på ca 500 kvm. Detta monteras fullt klart på en dag.

 

Hur kommer jag i kontakt med Svenska Takelement?

– Jag uppmuntrar alla att först och främst gå in på vår hemsida www.svenskatakelement.se för att bilda sig en uppfattning om våra produkter. Sedan kan man antingen fylla i ett kontaktformulär på hemsidan där vi snarast möjligt ringer upp kunden för att diskutera vidare.

– Vår första säljkontakt är Charlotta Tingstedt som är försäljningschef hos oss. Henne når man via mail på charlotta@bk.webolia.eu eller via telefon på 073 – 222 23 55. Jag vill poängtera att våra produkter kan användas till samtliga byggobjekt, där varma tak är önskvärt.

Fakta om Svenska Takelement:

Vill du komma i kontakt med oss på Svenska Takelement – klicka nedan:

Andra inlägg