Försäljningschef – Charlotta Tingstedt

Dela inlägget

Försäljningschef – Charlotta Tingstedt

Dela inlägget

Målet är att skapa en långsiktig relation och då är lyhördhet och kommunikation extremt viktigt. Försäljning för mig handlar om kommunikation och relationer.

“Målet är att skapa en långsiktig relation och då är lyhördhet och kommunikation extremt viktigt. Försäljning för mig handlar om kommunikation och relationer. Det är något bland det roligaste jag vet. Jag är genuint intresserad av att höra kunden berätta om sitt projekt.”

 

Vad innebär rollen som försäljningschef på Svenska Takelement?

– Som försäljningschef i ett familjeföretag är jag delaktig i flera delar av företaget, men där försäljning är mitt huvuduppdrag. Jag genomför behovsanalyser hos kund och skapar därmed affärsmöjligheter med både nya och befintliga kunder. Vi säljer en specialanpassad förstklassig produkt som vi vill att våra kunder också ska få ta del av.

– När en affär är genomförd är det viktigt med uppföljningsmöte med kunden. Här går vi igenom allt från början till slut för att titta på det som gick bra men också se om det finns förbättringar. Målet är att skapa en långsiktig relation och då är lyhördhet och kommunikation extremt viktigt.

Vad är det roligaste i ditt arbete?

– Försäljning för mig handlar om kommunikation och relationer. Det är något bland det roligaste jag vet. Jag är genuint intresserad av att höra kunden berätta om sitt projekt. Det absolut bästa som finns är när jag hittar en matchning mellan oss och kund. Att dessutom få göra detta tillsammans med min familj är en fantastisk bonus.

Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?

– Det svåraste skulle jag säga är att ha modet att tacka nej till ett jobb, när det inte är det bästa för någon av parterna. En bra affär är när båda parter förstår vinsten i den. Därför är det inledande säljsamtalet avgörande för att göra rätt behovsanalys hos kund.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på Svenska Takelement?

– Det finns stora fördelar med att arbeta i ett familjeföretag. Vi har högt i tak och respekt för varandras kompetenser. Vi känner varandra väl, både styrkor och svagheter, vilket underlättar vårt arbete och kommunikation. Prestigelöshet är viktigt. Vi vet alla vad som krävs för att företaget ska fortsätta utvecklas och vi hjälper varandra när det behövs. Framförallt har vi kul tillsammans!

Hur ser du på framtiden, för dig och Svenska Takelement?

– Jag ser ljust på den. Branschen i sig må vara konservativ i grunden men det gör det hela bara ännu mer spännande vad gäller möjligheten att få påverka och förändra den. Jag, tillsammans med Svenska Takelement, vill fortsätta att utmana och utveckla byggandet med prefab. Det gör jag genom att vara lyhörd inför kunders framtida behov och se till att Svenska Takelement tillgodoser dessa.

VD:s kommentar!

"Som försäljningschef på Svenska Takelement behöver man vara kompetent vad gäller mänskliga relationer samt ha förmågan att kunna lösa upp eventuella knutar som kan uppstå. Charlotta har en lång erfarenhet av arbete inom sälj. Med sitt mjuka, sakliga och förtroendefulla sätt är hon mycket värdefull för vårt företag!"

Fakta om Svenska Takelement:

Vill du komma i kontakt med oss på Svenska Takelement – klicka nedan:

Andra inlägg