Kundbesök på Vildmannen i Stockholm

Dela inlägget

Kundbesök på Vildmannen i Stockholm

Dela inlägget

Evelina Nordh arbetar som konstruktör på Svenska Takelement. I tisdags var det dags för henne att besöka vår kund Hufvudstaden angående projektet Kv. Vildmannen 7 på Jakobsbergsgatan i Stockholm.

Evelina Nordh arbetar som konstruktör på Svenska Takelement. I tisdags var det dags för henne att besöka vår kund Hufvudstaden angående projektet Kv. Vildmannen 7 på Jakobsbergsgatan i Stockholm. Vi leverar takelement till kontorshusen som ska  byggas i närheten av Östermalmstorg. Syftet med besöket var att gå igenom gränsdragningar med takentreprenaden. 

Evelina konstaterade att det var ett tajt ställe att bygga på så vi behöver tänka till vad gäller kommande leveranser till bygget. Det var en fin besöksdag och Evelina tackar  Per-Inge, Morgan, Adam och Cornelis för ett mycket trevligt besök. 

Evelina lyckades ta med sig några fina bilder på området samt bilder ovanifrån, så att vi här hemma fick chans att se den kommande placeringen av våra takelement. 

Vildmannen 7 – dykningar mitt i Stockholm när nedbrunnen fastighet återuppbyggs

”I november 2017 utbröt en omfattande brand i Vildmannen 7, belägen i korsningen Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan. Fastighetens innandöme totalförstördes, men glädjande nog stod stenfasaden kvar. Nu pågår arbetet med att bygga upp en ny fastighet innanför den unika 120 år gamla fasaden.

När den nya fastigheten står klar kommer det att vara ett unikt möte mellan det nya och det gamla. De flesta fastigheter som är över 100 år har varit med om ombyggnationer, men det är ofta svårt att optimera ytor och tillgänglighetsanpassa i så gamla hus. Möjligheten att bygga något nytt från grunden innanför en 120 år gammal fasad sker väldigt sällan. ”

Läs mer från hufvudstaden.se här!

 

Nu byggs Vildmannen 7 på Biblioteksgatan upp

” I november 2017 utbröt en omfattande brand och fastighetens innandöme totalförstördes. Sedan dess har sanering efter branden och rivning skett och nu har den varsamma återuppbyggnaden på Biblioteksgatan i Stockholm påbörjats.

Sedan januari 2020 är Forsen en integrerad del av Hufvudstadens organisation. De sköter projektledningen och Forsen har rollerna produktionschef, projektekonom och projektingenjör.

– Projektet, som drivs på CM, innehåller många spännande utmaningar. En svårt eldhärjad fastighet, återställande av den kulturhistoriskt värdefulla och vackra stenfasaden, en mycket komplicerad grundläggning under grundvattnet och en komplicerad innerstadslogistisk, säger Tomas Prag.

Hufvudstaden, som ägt fastigheten sedan 1918, bygger nu upp en unik fastighet med en historisk fasad och moderna och hållbara kontor, bostäder och butikslokaler. ”

Läs mer från byggastockholm.se här!

Andra inlägg