Tillbakablick – vad fint det blev!

Dela inlägget

Tillbakablick – vad fint det blev!

Dela inlägget

Vi hoppas alla nyinflyttade kommer att trivas i Persikan – bra jobbat Einar Mattsson.

På Bondegatan/Tegelviksgatan på Södermalm i Stockholm påbörjades år 2021 byggandet av bostadshusen Persikan där Svenska Takelement fick äran att leverera taklösningen. Kvarteret har utsikt mot Fåfängan och ner mot Saltsjön och har en tegelfasad som är klassiskt för Södermalm. Einar Mattsson erbjuder en stor variation med bostäder för olika skeden i livet där lägenheterna är mellan 1-5 rok med smarta planlösningar, ljust kök från Marbodal och moderna badrum i granitkeramik. Majoriteten av lägenheterna har balkong, antingen ut mot Hennings Gata eller in mot den grönskande innergården. På innergården är husfasaden vit där de boende kan nyttja grill, pergola, utemöbler och sandlåda för de minsta. 

Idag är projektet helt färdigbyggt och inflytt pågående. Så kul att se hur fint slutresultatet blev. Drönarbilden över Södermalm som visar Persikan i mitten ser väldigt inbjudande ut. Vi hoppas att alla nyinflyttade boende kommer trivas strålande i sina nya hem.

Stort grattis Einar Mattsson för ett fint slutresultat på detta projekt!

Persikans totala takyta var 2523 kvm och husen var indelade mellan 1-7. Svenska Takelement hade 3 konstruktörer som hjälptes åt i detta projekt. Miljöklassningen bestod av miljöbyggnad silver och brandklassen var REI60. Takelementens U-värde var = 0,096 W / m2 K och = 0,107 W / m2 K (terrasselementen). Emilia Borin kommer ihåg projektet: Persikan 1 var ett av de svårare projekten vi genomfört som bjöd på en hel del olika utmaningar i form av triangelelement, snöficka, terrasselement och komplicerade hörn. Hörnen på höghuset, hus 1, skapade en del riktigt komplicerade block både att rita, såga och montera ihop. Med ett gott samarbete mellan konstruktion och produktion fick vi ihop en komplett taklösning till projektet och slutresultatet blev riktigt fint!”

Andrea Johnsson, Miljöansvarig Konstruktör
Emilia Borin, Konstruktör
Andreas Axelsson, Konstruktör

Kontakta oss så hjälper vi dig med just ditt projekt!

021 50 500

info@svenskatakelement.se

Andra inlägg