Vänlighet lönar sig!

Dela inlägget

Vänlighet lönar sig!

Dela inlägget

Vi skrev tidigare ett blogginlägg om vikten av att ha en god kommunikativ förmåga. Andemeningen med inlägget var att lyfta fram vikten av öppenhet, trygghet och vänlighet för att skapa starkare teamkänsla i alla slags organisationer.

Vi skrev tidigare ett blogginlägg om vikten av att ha en god kommunikativ förmåga. Vill du läsa blogginlägget klicka här! Andemeningen med inlägget var att lyfta fram vikten av öppenhet, trygghet och vänlighet för att skapa starkare teamkänsla i alla slags organisationer.

Ett företag består av flera olika individer och det är just individernas unika förmågor och komplettering av varandra som, om de utvecklas i rätt miljö, skapar framgångsrika företag. Vetskapen om varje individs betydelsefulla roll och respekten för varandras olika roller är a och o. Vi vill med detta inlägg passa på att hylla vår fantastiska granne som visat oss att just vänlighet, i högsta grad, ännu lever i vårt samhälle.

Våra leverantörer är från olika företag och leveranser sker titt som tätt. Då vår egna truck inte var på plats just denna gång bad vi vår granne om hjälp för lossning av leveransen. På grund av andra erfarenheter och reaktioner än den vi nu mötte tog vi inte hjälpen för given. Vi lovade både smörgåstårta och fika till hela gänget om vi bara kunde få hjälp, endast denna gång. Det var som om vi förutsatte att det måste finnas en yttre belöning för att grannen överhuvudtaget skulle lyfta ett finger för någon annan. Ack vad fel vi hade. Reaktionen vi mötte var något helt annat.

– “Klart jag hjälper er och jag vill inte ha något alls för det.”

Förvånat grubblade vi över vad det var som gjorde att detta var så självklart för vår granne. Efter ett tag trillade poletten ned.

Belöningen var istället en inre sådan, som var mycket mer värdefull än vad någon yttre belöning kunnat ge. Känslan av att bli sedd, vara behövd och att värdesättas i sitt kunnande var belöning nog.

Med detta sagt kommer vi ändå visa vår tacksamhet genom smörgåstårta och fika samt med ett löfte om, att om de önskar vår hjälp någon gång, ställer vi självklart upp!

“Vi bygger på det goda i oss, när vi gör det goda omkring oss.”

Arne Garborg

Vill du komma i kontakt med oss på Svenska Takelement – klicka nedan:

Andra inlägg