Snabbare – Lättare – Grönare

Dela inlägget

Snabbare – Lättare – Grönare

Dela inlägget

Framtidens byggsätt är träprefab!

Framtidens byggsätt är träprefab!

 

Världens byggindustri har som mål att bygga både snabbare, lättare och grönare. Jordens infrastruktur genomgår en stor förändring och kommer fortsätta att gå i den riktningen.

Många har redan förstått fördelarna med att välja Svenska Takelements produkter och vi är så glada för de återkommande kunder som vi har. Med det sagt har vi många att fortsätta bearbeta.

Byggbranschen är konservativ och allt för många fortsätter att platsbygga med takstolar.

Om vi förenklar när vi pratar fördelar brukar vi säga att man ska tänka Tid, Kvalité och Miljö. 

Att bygga prefabricerat innebär att ha kontroll på sina utgifter. Du köper taket i sin helhet för en fast peng, där vi som tillverkare konstruerar optimerat efter just dina behov och tillverkar i kontrollerade fabrikstorra lokaler. Allt detta görs samtidigt som du kan koncentrera dig på markarbeten och stomme. När det väl är dags för taket sker montaget snabbt och du har ett tätt hus. 

Svenska Takelement har en oerhört bra framtagen produkt som vi vill att fler ska upptäcka. Kapaciteten är hög och vi klarar väldigt mycket med vår hybridkonstruktion, vilket skapar stora friheter för arkitekter och beställare. Vi har förstklassiga värden vad gäller styvhet, bärighet och brandklass.

Att idag bygga en träbyggnad på 10 våningar är inga konstigheter. Tänk dig att på en sådan byggnad låta snickare platsbygga taket. Vilka arbetsrisker det innebär. Både för individerna men även för byggnaden i sig. Vi bor i ett regnigt och kallt land där utomhusarbete okt-apr inte är superrolig. Det kan både regna, snöa och blåsa hårt. Att få prefabricerade takelement som då monteras på plats och få tätt tak på en dag är lockande för väldigt många. Svenska Takelements produkter hjälper dessutom ditt projekt att minska koldioxidutsläppen, co2. Vi har en framtagen godkänd EPD och vi arbetar aktivt hela tiden vad gäller minskning av spill, materialsortering, och återvinning samt optimering vad gäller val av material. Vår största styrka är att vi skräddarsyr enligt ditt projekts behov. 

Svenska Takelement finns i Västerås, ett strategiskt val då Mälardalen har en bra placering i Sverige. Vi är 53 anställda på företaget och har alla avdelningar in house här på Örjansgränd 9, ledningen, sälj, konstruktion och själva fabriken sitter nära varandra då vi är övertygade om att vi då är som allra bäst.  Vår målsättning är att få byggsverige att förstå vinningen med prefabricering som byggsätt och att höja upp värdet av trä som byggmaterial. Först tar vi Sverige, sen Norden, sen Europa. Nu kör vi Svenska Takelement!

Andra inlägg