STE samarbetar med Yrkesgymnasiet!

Dela inlägget

STE samarbetar med Yrkesgymnasiet!

Dela inlägget

Yrkesgymnasiet är ingen vanlig gymnasieskola. De har 100% av sina elever ute på en lärlingsplats. Det gör dem bäst i Sverige på arbetsplatsförlagt lärande. Av samtliga elever får 9 av 10 jobb direkt efter studenten.

STE samarbetar med Yrkesgymnasiet!

Yrkesgymnasiet är ingen vanlig gymnasieskola. De har 100% av sina elever ute på en lärlingsplats. Det gör dem bäst i Sverige på arbetsplatsförlagt lärande. Av samtliga elever får 9 av 10 jobb direkt efter studenten. Yrkesgymnasiet är framtaget för de elever som vill hitta ett jobb så fort gymnasiet är slut och som har ett yrkesintresse som dem vill satsa på.

Efter ett trevligt möte med läraren Mikael och APL-samordnaren Greger skrev vi under utbildningskontraktet Gymnasial Lärlingsutbildning och i måndags välkomnade vi vår första elev Rasmus till oss. Hans handledare blev Jari och vi hoppas såklart att Rasmus kommer finna tiden här både givande och rolig!

För att vara handledare behöver alla som är intresserade av detta gå skolverkets webbaserade APL- handledarutbildning. När vi lyfte detta på vårt personalmöte var det flera av snickarna på Svenska Takelement som ville bli handledare. Jätteroligt tycker vi och hoppas på fler elever så småningom.

Andra inlägg