Svenska Takelement – Evelina Nordh har ordet!

Dela inlägget

Svenska Takelement – Evelina Nordh har ordet!

Dela inlägget

“Det roligaste i arbetet är att vara med och utveckla. Kan vi göra montaget enklare? Hur kan vi underlätta för snickarna i fabriken? Hur underlättar jag arbetet i framtagandet av handlingar? Vi använder oss av Tekla och ritar alla element i modellen, där vi tar fram komponenter och listor för att göra vårt arbete snabbare.”

Vad gjorde du innan du kom till oss?

– Innan jag började på Svenska Takelement jobbade jag på Kadesjös i tre år, jag är utbildad byggingenjör, MDH i Västerås. Jag läste även 4 år teknisk på Rinman gymnasiet och hade min praktik på Volvo CE i Eskilstuna, då fanns möjligheten att gå ut till fabriken och se tillverkningen. Det känns kul att vara närmare fabriken igen!


Beskriv dig själv med tre ord.

– Kreativ, envis och händig.


Vad innebär rollen som Konstruktör och Miljöansvarig på Svenska Takelement?

– Det innebär att jag tar fram handlingar på takelementen. Det innefattar detaljer på nock, takfoten, infästningar, uppdelningar och placering av fönster och hål. Som miljöansvarig har jag som främsta uppgift att förmedla miljöinformation både inom företaget men också utåt till kunder. Rent konkret kan det handla om att sammanställa hur mycket och vad vi levererar till de olika projekten samt att fylla i olika miljöportaler. Jag är med och bidrar till att företagets kvalitets- och miljömål mäts och följs upp samt håller mig uppdaterad i branschen gällande dessa frågor. 

 

Vad är det roligaste i ditt arbete?

– Det roligaste i arbetet är att vara med och utveckla. Kan vi göra montaget enklare? Hur kan vi underlätta för snickarna i fabriken? Hur underlättar jag arbetet i
framtagandet av handlingar? Vi använder oss av Tekla och ritar alla element i modellen, där vi tar fram komponenter och listor för att göra vårt arbete snabbare.


Vilka utmaningar möter du i ditt arbete?

– Mycket är utmanade just nu! Vi är tre stycken nu på konstruktionsavdelningen och snart fyra. Vi försöker få till standarder så vi ritar lika, komma på bra rutiner i
alla skeden och jobba upp en buffert med handlingar till fabriken.  


Hur skulle du beskriva företagskulturen på Svenska Takelement?

– Företagskulturen på Svenska Takelement är väldigt familjär, det är ett bra gäng här! Vi jobbar mot samma mål – bra kvalité på produkten.


Hur ser du på framtiden, för dig och för Svenska Takelement?

– Jag är spänd på framtiden. Vi började tre stycken konstruktörer i augusti och redan anställt en till efter 2,5 månad. Tror att vi kommer vara ett större team om några år och hoppas få vara med att utveckla och effektivisera arbetet inom hela företaget!

Avslutningsvis, berätta något om dig själv!

– Renovera lägenheter har tydligen blivit en grej, då jag och min sambo älskar att laga mat är oftast köket prioriterat! Just nu har vi gjort om en lägenhet där vi flyttade kök och tvättstugan, så vi fick ett stort kök med ett walk in skafferi! Älskar impulsiva utgångar, middagar med vänner, lyfta tungt, bygga och måla efter mina egna ideér, långpromenad med hunden och ja du vet allt det där lilla extra på vardagarna. 

 

VD:n har ordet!

Evelina är kunnig, glad och envis. Hon är en riktig idéspruta och är inte bang för att ifrågasätta standardiserade tankar. Hon är klurig och löser saker helt själv och är dessutom inte rädd för det egna besväret.

På den korta tid hon varit hos oss har hon redan hunnit med att designa nya kontoret, hittat bättre tekniska lösningar till våra takelement samt anta rollen som miljöansvarig.

Om jag lägger till att hon dessutom är händig, då förstår ni vilken tillgång hon är för företaget!

Andra inlägg